Българските мебели по индивидуален проект

Съвет при избор на легло и матрак

Публукувана на: от bgfdesign Няма коментари

Знаете ли, че човешкото тяло отделя голямо количество влага и нейното отделяне не трябва да се възпрепятства, както с не дишащи дрехи, така и с не дишащи матраци и завивки. За дрехите и завивките няма да коментираме, а ще се спрем само на матраците и съответно леглата за тях, понеже съветите са в областта на мебелите. При пружинните матраци (еднолицеви и двулицеви) влагата от човешкото тяло може да се движи във вертикална и хоризонтална посока. Поради това при този вид матраци е без значение дали под матрака има плътно дъно (плътна плоча от дървесни частици) или матрака е сложен на ламелна рамка.

Не така стои въпроса при матраците от пенолатекс. При тях влагата се движи само във вертикална посока. Поради това е вредно и некомфортно за човека такъв тип матраци да се поставят върху плътна плоча от дървесни частици. Малко от мебелопроизводителите съобразяват тази специфика на матраците и често произвеждат легла само с плътни плочи, върху които да се постави матрака.

Затова при избора на легло имайте предвид горното, за да сте здрави и да се събуждате сутрин бодри.

 

Вашият коментар

Позволен код: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>